به گزارش قدس آنلاین، علیرضا زالی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در رابطه با طرح جایگزین حبس پزشکان اظهار داشت: با توجه به اینکه در قانون مجازات اسلامی اخیر ماده 25 قانون قبلی حذف شده بود، عملا در رابطه با مجازاتهای جایگزین در موارد شبه عمد قاضی برای اینکه بتواند یک حکم را تعلیق کند از نظر قانونی دچار محدودیت شده بود. لذا سال گذشته خدمت آقای لاریجانی، رئیس قوه قضائیه رسیدیم و این موضوع را مطرح کردیم.
وی افزود: به دلیل اینکه در ماده 37 قانون مجازات اسلامی اخیر کنار لفظ تقلیل، تبدیل آورده نشده بود، مشکلاتی پیش آمد که با حمایت رئیس قوه قضائیه و صدور بخشنامه توسط ایشان اعمال مجازات حبس برای پزشکان و مسائل قصور پزشکی از نظر اجرایی متوقف شد.
رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: عملا احکام در رابطه با حبس پزشکان به دلیل قصور فعلا تعلیق شده ولی برای اینکه مسئله به صورت مبنایی حل شود نیاز به اصلاح متن قانونی بود. لذا این متن را برای حذف طراحی و به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارائه کردیم.
زالی با بیان اینکه خوشبختانه با همکاری رئیس و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس موضوع طرح جایگزین حبس پزشکان تصویب شد، گفت: از آنجایی که کمیسیون اصلی در رابطه با تصویب این موضوع کمیسیون حقوقی و قضایی است با رایزنیهای مکرر با این کمیسیون آنها نیز وارد عمل شدند و موضوع به صورت مثبت به پیش رفت.
وی ادامه داد: این مسئله در حال حاضر وارد شرایط جدیدی شده ولی لازم است که لایحه برای تصویب نهایی وارد صحن علنی مجلس شود البته ظرفیتی در مجلس است که طی آن مجلس میتواند ماده 85 را اعمال کند و این یعنی از کمیسیون اصلی مربوط به طرحی تفییض اختیار میشود.
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به ملاقاتهایی که با رئیس مجلس انجام شده است، ادامه داد: آقای لاریجانی نیز گفتهاند از طرح جایگزین حبس برای پزشکان در صحن علنی مجلس حمایت میکنند.
وی گفت: دو هفته قبل نیز آقای ابوترابی میهمان ویژه ما در مجمع نظام پزشکی بود و مذاکرات مفصلی با ایشان انجام شد. این نماینده مجلس قول دادهاند که مساعدتهای لازم را به انجام رساند و انشاالله این مسئله به صورت مبنایی و با اصلاحی قانونی حل خواهد شد.
رئیس سازمان نظام پزشکی افزود: قانون مجازات اسلامی اخیر از سال 92 به صورت آزمایشی به کارگیری شد و اساس و شالوده آن حبسزدایی پزشکان بود ولی چون در ماده 25 قانون قبلی به قضات اجازه در کنار تبدیل، تقلیل را میداد و در ماده 25 قانون جدید این مسئله تکرار نشد این مسئله برای ما پیش آمد که موضوع را پیگیری کنیم.
زالی بیان داشت: البته ماده 75 در قانون مجازات اسلامی وجود دارد که آئیننامه مجازات جایگزین است و با پیگیری ما و همکاری مشترک وزارت بهداشت و دادگستری طرح مجازات جایگزین در دولت تصویب شده و در این آئیننامه مسائل پزشکی احصا شده است.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ پزشکی به دلیل قصور در حبس به سر نمیبرد، تصریح کرد: البته سازمان نظام پزشکی پیگیر حل مبنایی قانون حبسزدایی پزشکان است.
نظر شما